Зашто Одализам­?

31/07/2013

Варг Викернес

Изворни текст

Одализам у најужем смислу је идеологија базирана на крви (популације староседеоца) и тлу (отаџбина популације староседеоца); заштита, промовисање и ако је неопходно оживљавање обичаја, традиција, погледа на свет, вредности и религије које природно долазе из сваке посебне популације која живи у својој отаџбини. Може бити примењен на сваки народ на овој планети и биће различит за сваки народ, из разлога што су они у суштини различити, на овај или онај начин. Одализам промовиже праву разноврсност; поштује право сваког народа да има своју јединствену културу у својој сопственој отаџбини у којој је староседеоц. Африка за афричке староседеоце. Америка за америчке староседеоце. Азија за азијске староседеоце. Аустралија за аустралијске староседеоце. Европа за европске староседеоце. Људска популација ове планете биће богата само у случају да одржимо разноврсност и побринемо се да ниједна људска раса не нестане, било кроз укрштање са другим бројнијим или доминантним расама, било кроз друге геноцидне политике као што су феминизам и колонизација.

Одализам је супротан свим формама интернационализма, било да је у форми универзалних религија као што су јудео-хришћанске или марксистичких идеологија, из разлога што је интернационализам претња људској различитоси на овој планети. Свака религија, култура, обичаји и погледи на свет ничу из крви и тла одређеног народа и не могу се начинити универзалним.

Одализам се залаже за повратак свих не-Европљана који живе у Европи у њихову отаџбину, као решење за геноцидну политику која се води у већини европских нација данас – и исто тако и повратак свих непомешаних Европљана из бивших европских колонија. Због младе доби америчке домородачке популације, која је стара не више од 18.000 година, исто као и због чињенице да су амерички домородци мешавина између Азијата и Европљана, Америка је посебан случај и треба тако да се третира. Ако ништа друго Америка треба да служи као пример како колонизација води у геноцид и велики губитак за човечанство; амерички староседеоци су скоро данас изумрли и њихова лепа и живописна култура са њима.

У Одализму не постоји мржња за друге, само љубав према својима. Не постоји деструкција других, само заштита и очување онога што је твоје. Не постоје планови за овладавање целим светом, само љубав и јака повезаност за земљу наших предака. Не постоји интервенционизам или агресија, само поштовање права сваког народа појединачно да поступа онако како мисли да му одговара.

Одализам није национализам у модерном смислу овог појма; свака савремена нација је савремена конструкција басирана географски (на географски исцртаним границама) и етнички (нпр. по језику који говори), уместо да се заснива на расним – или ако вам је драже на племенским – идентитетима.

Превео са енглеског Александар Маслар

12 thoughts on “Зашто Одализам­?

 1. Pingback: Pourquoi l’Ôðalisme | Thulean Perspective Français

 2. Pingback: Писма из Содоме | The Call of Thule

 3. Pingback: Леукеове Интриге (Lokis Renkespill) I | The Call of Thule

 4. Pingback: Религија или Разум - Варг Викернес - Page 11 - Stormfront

 5. Pingback: Бела Надмоћ? | The Call of Thule

 6. Pingback: ¿Por qué el Odalismo? | Hermandad Pagana

 7. Pingback: Неке Чињенице о Варгу Викернесу и његовом Случају | The Call of Thule

 8. Pingback: Шалом Шекел! | The Call of Thule

 9. Pingback: Захвалност | The Call of Thule

 10. Pingback: О Европском Моралу | The Call of Thule

 11. Pingback: У Сенкама | The Call of Thule

 12. Pingback: Наше Злато није као Злато Обичних Људи | The Call of Thule

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s