Репродукована Хармонија

02/08/2013

Варг Викернес

Изворни текст

Ако обратите пажњу, углавном све што је направљено у доба класичне антике, осим можда пар изузетака, направљено је пажљиво, са стрпљењем и вештином. Није само прављено да траје и буде функицонално; исто тако је било декоративно и најчешче едукативно. Могли сте да научите нешто самим гледањем у ове предмете; митове, легенде, пословице, природне феномене или локалне легенде. Све што је прављено је прављено са поносом, од стране вештих занатлија који су уносили своју љубав и своју част у све што би правили – и  њихове вештине и част су преношени са колена на колено.

Предмети класичне антике и паганске Европе из времена мрачног доба (од 5-тог до 15-ог века): ниједан није направљен на брзину због брзе зараде;

800px-Britishmuseumsnettishamgreattorc

439px-Romano-Celtic_mirror_(Desborough)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bronze_age_weapons_Romania (1)

images (19)  images (2)

téléchargement  wp0add4198

800px-Olympia-ZeusTempelRestoration

GriechTheater2

383px-Marcus_Aurelius_Glyptothek_Munich

Пред-хришћански менталитет је преживео неко време током мрачног доба, али је евентуално искорењен и одбачен када су јудео-хришћани успели да зауставе повратак класичној Европи; када је ренесанса изненада заустављена масонском револуцијом у Француској 1789. Не само да је овим стављен крај на класичну уметност, већ и на класично занатство. Од тада све више и више предмета су произвиђени само да би се одстварио профит. Од тада занатлије су замењене са робовима који су радили у фабрикама, у ужасним условима, чисто ради стварања профита за власнике фабрика.

Предлажем да се вратимо, не само класичној религији и класичној уметности, већ и класичном занатству. Наша будућност зависи од тога. Слава Сварогу!

Пост са сличном темом.

Превео са енглеског Александар Маслар

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s