Чежња

06/09/2013

Варг Викернес

Изворни текст

Пре свега мало одговарајуће музике.

Као што неки од вас могу да схвате, недостаје ми Норвешка. Не данашња Норвешка. Чак ни Норвешка у којој сам одрастао. Недостаје ми Норвешка каква је некада била, много пре него што сам се родио.

Како да ми недостаје нешто што нисам познавао, рећи ћете? Зашто мислиите да нисам познавао древну Норвешку? Био сам тамо и то сећање је сачувао у мојој крви и мом духу. Моји преци су хиљадама година сви Скандинавци.

Да, исто тако ми недостају и древна Данска и древна Шведска. И тамо сам био. Ја нисам само Норвежанин, имам и данске и шведске претке. Скандинавија (*Skanþin-awjo; “Skanþe’s land by the sea”) је моја домовина, моја колевка, моја нада, моја љубав и мој понос. И мој гроб, надам се.

Скандинавија и Европа које је део, су моја једина мотивација за моје говорне нападе против интернационализма и изопачених интернационалиста. Не мрзим никога. Само волим оно што је моје, када је неопходно и по цену онога што то није.

Ако сам икада агресиван и неучтив, немилосрдан, можда чак и окрутан, сада знате зашто. Издржите са мном; ја се борим за корење дрвета које ме храни и одржава ме живим.

Хвала вам на вашој пажњи.

HailaR Skanþe!

vikingwarrior

Превео са енглеског Александар Маслар

              

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s