Благословљени Умови II

29/09/2013

Варг Викернес

Изворни текст

За почетак мало одговарајуће  музике.

greece-oracle-at-delphi-granger 

Данас можете себи да купите разна задовољства, узбуђења и радости. Можете да путујете на посебна места, возите добра кола или јашете огромне животиње. Можете да једете најбољу храну и пијете најбоља пића. Можете да радите разноразне ствари у стварном животу, али…

Нека од најбољих сећања у мом животу су догађаји који су се одиграли у мом уму. За њих никада није било места у стварном животу. Мој ум их је креирао, најчешће потпомогнут MERP-ом („Middle-earth Role Playing“) или неком другом pen & paper role-playing игром.

Живо се сећам догађаја из Средње земље. Био сам тамо; у Округу, на Стази смрти, у Хелмовом понору, у Брију, у Ривендејлу, у рудницима Морије, пред Црном капијом, у Гундабаду, у Изенгарду, у Мирквуду, у Дејлу, на Усамљеној планини, у Фангорн шуми, на Сивим планинама, у Минас Тириту, чак и у Хараду – на многим другим местима такође.  Био сам тамо, исто као што сам био и овде, у овом нашем безбојном свету, у дистопији. Сећам се добро.

Мој ум је био слободан да истражује Средњу земљу, као што би био слободан да истражује неки други свет или идеју, који се налази негде тамо, вредан истраживања. Мој ум је био слободан и да креира потпуно нов свет, слободан и за друге, да га истражују ако желе.

Временом, можда ћете се са задовољством присећати догађаја који су се одиграли у Спиркоуву, у Милхедленду, у Андалангу, у Вудчоп шуми, у Хоусер заливу, у Тинг-грову, у Агадиру, у Денсевуду, у Грејнмедоу, у Хип-оф-стонсу, у Хаунстедској шуми, у Варденхолму, у Леиргрејву, у Кингскоув заливу, или негде другде у Тули.

Моћ ума је невероватна! Никад не смемо да је потценимо! Никад да је запоставимо! Никада да помислимо да је нешто што ум створи за вас, од мање вредности од било чега што доживљавате у „стварном“ животу! Никад не мислите о својој машти као о нечему лошем! Гајите је, пригрлите је и дозволите јој да остане слободна!

Када све друго пропадне, када наш свет уплови у таму и очај, када живот постане неподношљив, оно што ваш ум креира за вас може вам омогућити да издржите и изађете неозлеђени из свега овога. Само ваш сопствени ум има ту моћ. Побрините се да га никада не запустите и дозволите да иструли. Слава Сварогу!

800px-Women_of_Amfiss

Превео са енглеског Александар Маслар

 

Advertisements

2 thoughts on “Благословљени Умови II

  1. Pingback: Blessed Minds II | Thulean Perspective

  2. Pingback: Esprits bienheureux II | Thulean Perspective Français

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s