Хипербореjски Снови I

15/05/2013

Варг Викернес

(Прави или вештачки) Јевреји су створили слику Неандерталца као некаквог под-човека, која је имала сврху да одврати пажњу од правог Неандерталца. Ми не желимо да се дистанцирамо од тих створења, ми знамо да је та њихова слика лажна и да је стварност веома другачија. Постоји још нешто што користе како би одвратили Европљане од Неандерталаца; њихов мањак цивилизације, њихов мањак напредне технологије, и њихов мањак уметности. 

Али без обзира на те тврдње ми знамо да је прва уметност – неандерталска уметност, знамо и то да су имали музику и да су правили напредне инструменте, да су правили копља иста онаква каква се праве данас. Ми знамо такође да су они били ловци-сакупљачи, тако да је за њих стварање цивилизације било непотребно. И можда најзначајнија ствар о њима јесте то да они нису мењали ништа у свом начину живота ХИЉАДАМА И ХИЉАДАМА ГОДИНА. Зашто?

Наравно све ово о чему говорим су спекулације или претпоставке, ако вам се тако више свиђа, које су базиране на истраживању моје супруге Мари (http://atala.fr/) и моме знању везаном за ову тему, али шта ако су они заправо имали цивилизацију у једном тренутку? Шта ако су митови о  Атлантиди, Хипербореји, Краљевству Бесмртних (тј. Ултима Тули (Ultima Thule)) или било којим другим заборављеним краљевствима о којима сањамо и имамо само магловите успомене, можда заиста стварни?

Шта је то што је заиста, заиста погрешно у нашој модерној цивилизацији?

Шта би то могло да се деси лоше, али заиста лоше, нашој модерној цивилизацији?

Толико тога би могло да пође по злу, али оно што би заиста могло довести до уништења цивилизације, јесте сунчана олуја. Видите, сви метални објекти са којима смо окружени, постаће главни проблем када нас погоди следећа масивна олуја са Сунца. Сви они су сакупљачи енергије које нас може повредити, исто тако и уништити цивилизацију. Сви електрични уређаји ће престати да функционишу, или ће у ствари једноставно изгорети и истопити се, укључујући и системе наших нуклеарних постројења. Метали скупљају опасан електрицитет, такорећи, и свако ко их поседује, носи их, или стоји близу нечега што је направљено од метала, ризикује да буде спржен… Светлеће кугле као у некаквој фантазији чаробњака, одједном ће испунити небо! Сваки накит од метала који носите довешће до ваше пропасти!

Данас већина нас живи у блаженом незнању о претњи коју нам доноси технологија и употреба метала. Чак су и модерне куће у којима живите, саграђене на темељима пуним гвожђа, жице и као такве дозивају масивне светлеће лопте са неба! Можда се једног дана не пробудите због масивне сунчане олује која би ударила у Земљу током ноћи. И уколико се то деси, ви ћете умрети јер сте били окружени са металним предметима.

Не би све сунчане олује то учиниле, многе не могу да повреде људска бића, чак и ако ударе у металне предмете, али неке масивне олује вероватно могу, и оне ће доћи кад-тад. Ми још увек нисмо видели такву олују, барем није забележена у историји, али неки мисле да ће се то ускоро десити.

Могући сценарио таквих катастрофа, за оне који преживе, довешће до тога да се забрани технологију, да се забрани употреба метала и да се врати здравом начину живота: ловљењу и сакупљању, да се користи само основна и неопходна технологија. Преживели ће знати колико је опасна напредна технологија! Такво друштво неће развијати нову технологију годинама, све док не заборави на своје митове и традицију, или дође под утицај друге заједнице, са другачијим искуством. Они ће третирати такве иноваторе технологије као што је Зевс  третирао Прометеја, када је украо технологију од њега.

Технологија можда неће бити решење ни за шта; она може само довести до наше пропасти, као што се вероватно већ десило изгубљеним цивилизацијама у прошлости. У сваком случају, фокусирање на унапређење људског материјала, треба да буде наше највеће интересовање и под било каквим околностима то би требало да буде крајњи циљ. Ми ово знамо као што су и Неандерталци знали; они су били часни ловци (тј. без пуцања у животиње са велике удаљености), приморавајући тако све кукавице и слабиће да или умру од глади, или буду убијени док лове. Они су били много снажнији него што ће модеран човек икада бити и вероватно много паметнији – или као што су Скандинавци још увек: превише наивни за њихoво добро. Неки од њих су толерисали присуство Африканаца, чак су се и мешали са њима. И тако су окончали своју здраву културу; монгрелска крв се проширила међу њима и они који су „инфицирани“ нису разумели забрану технологије, због чега и данас она постоји и још увек су били довољно паметни да развију нову технологију, нешто што Африканци без неандерталске крви никада не би могли.

Вероватно многи од нас воле Толкинов свет фантазије као и друге светове фантазије, због тога што ми поседујемо нешто што само наша крв памти. Можда је древна, изгубљена и заборављена цивилизација била прелепа, право Златно доба – које је трајала све до катастрофе. Можда можемо да је обновимо? Можда не би ни требали то да покушавамо…. можда нисмо ни способни!?

Ништа од овога што сам овде рекао није за сигурно; као што сам напоменуо, све су ово спекулације и нагађања, али је велика вероватноћа да сам у праву. Само твоја интуиција ти може рећи. 

Само нека створења у фантазији су била стварна (остала то нису…)!

Megaloceros1KrakeSmilodonBergrise Hyaenodon_Heinrich_Harder NøkkSkrømtEKTE PterosaurGjenganger2 Basilosaurus1 Orm2

Извор превода:  http://vargvikernes14.blogspot.com/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s