Празнина

31/01/2014

Варг Викернес

Изворни текст

Свет Таме, део V “Празнина”.

Транскрипт:

Какав је осећај када видите из прве руке, како се каља, пљује, изврће, квари све што је добро, искрено и истинито? Какав је осећај када се високи торњеви представљају као дубоки бунари, а дубоки бунари као високи торњеви? Какав је осећај када је лево десно, а десно лево, када је светло тама, а тама светло? Какав је осећај када се истина забрањује? Какав је осећај када си прогнан због тога што не учествујеш у силовању Мајке Природе, у геноциду над сопственом расом, у уништењу сопствене културе? Какав је осећај бити отуђен, само због тога што си правичан и искрен – или само због тога што желиш да преживиш? Какав је осећај када схватиш да је генерација твојих сопствених родитеља, покретачка сила која стоји иза свега овога – весело слави смрт свега што је њихово?

Какав је осећај када си млад данас и када си приморан да све ово искусиш из прве руке? И када знаш да ћеш пожњети оно што су безвредне кукавичке генерације твојих родитеља, испраних мозгова, посејале?

И извињавам се свима вама који сте истог доба као моји унучићи. А многи од вас, који читају ово, су истог доба као моји унучићи. Они су, као и ви, мајсторски преварени од наших Baby Boomer корпорација и влада.” (Курт Вонегат)

Музику сам направио ја, када сам био млад и нисам имао будућност у овом свету, као што семе цвећа нема будућност када је лишено сунчеве светлости, тла и воде.

Празнина”

Превео са енглеског Александар Маслар

4 thoughts on “Празнина

  1. Pingback: Emptiness | Thulean Perspective

  2. Pingback: Un monde de ténèbres V : Néant | Thulean Perspective Français

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s