Руне у Зеленој Трави

19/05/2014
Варг Викернес
Изворни текст

За почетак мало музике.

У случају да нисте знали: не уживам у писању. Не желим да пишем. Не планирам да пишем. У ствари, сваки пут када нешто напишем, баш као и сада док пишем овај пост за ТП блог, планирам да не пишем ништа више, никада више, али у томе никад не успем. Не успем због тога што осећам јаку потребу да обезбедим опстанак најважнијих делова наше европске (паганске) културе, а да бих то урадио морам да запишем оно што знам о овој теми, а што други изгледа не знају и евентуално, у облику књига, објавим оно што сам написао.

Сваки човек мора да умре, али племе може да живи заувек. Не бринем о сопственом животу; мој живот је добар и не жалим се, ако бих данас умро, умро бих са сазнањем да сам провео своје време на добар начин. Али бринем о животу свог племена, свог народа, своје расе. Наша паганска култура је темељ на коме стојимо. Без ње ћемо пасти, потонути у земљу – баш као што радимо данас, баш као што смо и радили хиљадама година – и евентуално ћемо нестати са лица Земље. Као део свога племена, не желим да се то икада догоди: жив сам, моји инстинкти за опстанак су још увек читави, тако да настављам са писањем… да бих обезбедио да темељ остане снажан и моћан. Да бих обезбедио да наша славна, потпуно добра и дубоко искрена племена буду способна да у једном тренутку збаце туђински јарам, јудео-хришћанство и поново живе часним животима, каквим смо живели у давнинама.

Крв наших паганских предака тече нашим венама, тако да смо способни да се сећамо и да нам недостаје Златно доба Европе. Можемо да осетимо чежњу, дубоко у нашим срцима и умовима. Можемо да се сетимо Европе која није чинила самоубиство, која није уништавала саму себе.

И може да нам недостаје.

И можемо да радимо на томе да је вратимо назад.

Слава Европским Божанствима! Слава и Радост!

Advertisements

One thought on “Руне у Зеленој Трави

  1. Pingback: Runes in the Green Grass | Thulean Perspective

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s