Мит о Хришћанству као о Зиду против Ислама

11/09/2014
Варг Викернес
Изворни текст

Неки изгледа мисле да хришћанство представља зид против ислама и да је то одувек и било. Дозволите ми да вас подсетим на пар историјских чињеница:

Тевтонски витезови нису нападали ислам. Нападали су праве Европљане (тј. паганске Европљане), у Прусији, Литванији, Ливонији и Естонији. Такође су нападали и друге хришћане и католичке Пољаке и руске правослевне Словене. И не само то; нападали су хришћанска словенска племена у тренутку када су већ била под нападом од стране Монгола, са истока. И други делови Европе су били под нападом, од стране муслимана и нису добили никакву помоћ од Тевтонских витезова, који су дали приоритете клању Европљана.

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Teutonic_Knights

http://en.wikipedia.org/wiki/Mongol_Empire

Затим имамо Крсташе, када су хришћани, уместо да су се борили против муслимана, одлучили да на пример опљачкају престоницу хришћанског Византијског царства – остављајући га рањивим за турске хорде, које су навирале са истока. Чак су и силовали часне сестре по манастирима. Муслимани нису стигли дубље у Европу не захваљујући хришћанима, већ монголским хордама – које су их нападале за истока.

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Constantinople_(1204)#Sack_of_Constantinople

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_people#Beyliks_era

http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Baghdad_(1258)

Понекад су покрштени Европљани били поклани само због тога што нису имали “праву” врсту хришћанства, на пример катари, који су били потпуно уништени од стране католичких крсташа. И богумили су пали као жртве крсташке мржње и агресије.

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Catharism#Massacre

http://en.wikipedia.org/wiki/Albigensian_Crusade

http://en.wikipedia.org/wiki/Bogomilism#War_with_Hungary

Ове унутрашње борбе кулминирале су, мислим да можемо да кажемо, доласком “реформације”, која је резултирала серијом ратова, од којих је најгори био “Тридесетогодишњи рат”. Само у њему је убијено између 25 и 40 процената целе немачке популације (као и много других Европљана). То је оставило хришћански Балкан на милост и немилост муслиманских Отомана, стотинама година.

Промислите мало о овом: између 25 и 40 процената целе немачке популације је убијено за 30 година… због хришћанства!

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Protestant_Reformation#Thirty_Years_War:_1618-1648

http://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_Empire

Сада, пуштање муслимана да пустоше велики део Европе, није нова ствар хришћанима. у VIII i IX веку, пре него да поврати оно што су муслимански мурски агресори заузели у Иберији док је краљ Француске био његов отац Чарлс Мартел, хришћанин Карло Велики одлучио је да је важније да преобрати Саксонце (Германе) и потроши око 30 година у убијању Саксонаца – чак и у њиховом масакрирању, када је имао прилику за то. Резултат овога је наравно то, да су муслимански Мури могли да држе скоро цело хришћанско Иберијско полуострво у периоду од 500 година!

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Saxon_Wars

http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_Verden

http://en.wikipedia.org/wiki/Moors

Могао бих да наставим даље са причом о овој теми, показујући како Хришћани нису бранили Европу од било кога и да су се уместо тога фокусирали на пустошење Европе и Европљана – чак и када је Европа била суочена са озбиљним претњама споља, са страним непријатељима какви су Мури, Отомани и Монголи/Златна хорда. Хришћани Европе су оставили своје пријатеље хришћане да се сами суочавају са страним претњама, а често су чак и подржавли стране непријатеље или нападали са леђа хришћане који су се бранили.

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Franco-Ottoman_alliance

Ако ико мисли да је Хришћанство решење, пут који ће да обезбеди опстанак Европе, нека размисли поново. Хришћанство је и само непријатељ Европе, увек је и било непријатељ Европе и највећи је директан и индиректан узрок свих наших нежељених проблема.

Пагани Европе су се увек уједињавали када би се сусрели са заједничком претњом, што бисмо требали и ми данас, као и у будућности, да радимо.

Извори примера:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Teutoburg_Forest

http://en.wikipedia.org/wiki/Vercingetorix

Европа је паганска у крви, уму и духу и мора да се врати својим коренима, како би поново постала хармонична. Не мирна, не слаба, већ хармонична: у складу са свим законима природе. Никад не правите компромис са хришћанима: они су непријатељи Европе!

HailaR WôðanaR!

2 thoughts on “Мит о Хришћанству као о Зиду против Ислама

  1. Pingback: The Myth of Christianity as a Wall against Islam | Thulean Perspective

  2. Pingback: Le mythe du christianisme qui se dresse tel un mur contre l’islam. | Thulean Perspective Français

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s